Hartoperatie


Een hartoperatie is een zware ingreep met grote gevolgen gedurende langere tijd. Door het ziekenhuis wordt dan ook veel aandacht besteed aan de nazorg in de vorm van revalidatie. Maar ik heb ervaren dat er meer mogelijk is dan zij bieden, omdat dat buiten het terrein van de reguliere zorg valt. Vooral met CranioSacraal therapie kunnen de gevolgen minder heftig en van kortere duur zijn.

Ik heb zelf in november 2017 tijdens een openhartoperatie een nieuwe aortaklep gekregen en mijzelf voor de operatie en daarna behandeld met CranioSacraal. Het resultaat is dat ik nu, 2 maanden na de operatie weer behoorlijk fit ben en alleen conditioneel nog het een en ander te doen heb. Ik ben alweer aan het werk in mijn praktijk en besteed vrij veel tijd aan het verbeteren van mijn conditie met wandelen, fietsen op een hometrainer en roeien op een roeimachine.
Zo heb ik mijzelf behandeld:

Voor de operatie heb ik op de CranioSacraal manier contact gemaakt met mijn lichaam en aan alle cellen, organen en mijn hele lijf in detail verteld wat er voor en tijdens de opeartie gaat gebeuren. Ik beschouw mijn lichaam als een enorme groep van cellen, elk met een eigen intelligentie en identiteit, gevat in een oceaan van water en omgeven door een huid. De informatie zorgde er voor dat de cellen en organen wisten wat de operatie in houd en wat er gebeurt door de narcose, door het openen van mijn lijf, het stilleggen van mijn hart, het vervangen van de hartklep en het weer sluiten van de oparatiewond. Daardoor raken de cellen niet in de stress en blijven ontspannen, zodat de operatie soepel verloopt. Volgens mij heeft het in mijn geval zeer goed gewerkt, want normaal staat er voor deze operatie 4 uur, maar ik lag na 2Ĺ uur in mijn bed op de intensive care.
Na de operatie ben ik meteen begonnen met het behandelen van met name de wonden om mijn lichaam te helpen ze snel te helen. Ook gaf ik veel aandacht aan mijn ribben en de gewrichten aan mijn wervelkolom en borstbeen, omdat mijn borstbeen met geweld uit elkaar is gedrukt en de gewrichten, spieren, pezen en bindweefsel beschadigd zijn.
Door het uit elkaar drukken van mijn borstbeen is er veel energie in mijn lijf terecht gekomen en door ontwinding heb ik die energie afgevoerd, waardoor de wonden en kneuzingen sneller en beter konden genezen.
De narcose, anti-biotica, pijnstillers en medicijnen die ik tijdens en na de operatie in mijn lijf heb gekregen zijn chemische stoffen die niet in je lijf thuis horen en veelal zelfs giftig zijn. Je kunt je lijf helpen ze versneld uit te scheiden
Daarnaast heb ik mijzelf als mens behandeld om de spanning van de operatie en het verblijf in het ziekenhuis af te voeren en tot rust te komen.
Met deze voorbereiding en nazorg kan ik jou ook helpen. Ik heb het zelf ervaren en weet dus wat jij mee zult maken of al hebt meegemaakt. Ik snap hoe je je voelt en wat je nog gaat ervaren. Ik ben inmiddels dus een ervaringsdeskundige. Dit zijn mijn gereedschappen speciaal voor het helpen van mensen met een (open)hartoperatie. Klik op een knop voor meer informatie.
Dit is een zeer zachte en aangename behandelmethode waarbij ik met mijn handen contact maak met jouw lijf en de plaats van spanningen, stress en ongewenste energieŽn in jouw lichaam kan vaststellen en afvoeren. Daarmee creŽren we ruimte in jouw lijf, zodat alle lichaamsprocellen beter kunnen verlopen. Vooral jouw immuunsysteem en zelfhelend vermogen kunnen weer optimaal functioneren.
Stressrelease is een behandelmethode waarmee je zelf, thuis lichamelijke en emotionele spanningen los kunt laten door je lichaam in trilling te brengen. Ook trauma's kunnen, bij voorjeur onder begeleiding, door het trillen oplossen omdat traumaa's ook in cellen en bindweefsel zijn vastgelegd.
Vaak is het wenselijk om met organen of groepen cellen te communiceren en informatie uit te wisselen om een niet goed functioneren te verbeteren. Dat doe ik met SER (Somato Emotional Release). Ik kan dan informatie uitwisselen in een soort van gesprek met individuele organen en cellen. Dit kan ik in stilte doen, maar ook hardop in samenwerking met de klant. Het is zeer effectief omdat het onderbewustzijn bij de behandeling wordt betrokken. Dit is zeer effectief als voorbereiding op een operatie om het lichaam, organen en cellen te onformeren over te er gaat gebeuren, waardoor herstel na de operatie voorspoediger verloopt en te veel stress wordt voorkomen.
Het ontbreekt veel mensen aan de juiste kennis en informatie over hoe je jouw leven na zo'n zware ingreep weer oppakt. Veel mensen willen weer "de oude" worden, maar dat ben je niet meer. Het is volgens mij de bedoeling dat je een volgende stap in je leven maakt en wordt wie je in wezen altijd geweest bent, maar die je niet geleefd hebt omdat je dat niet had geleerd.