CranioSacraal


CranioSacraal is een natuurlijke holistische behandelwijze, waarbij je ontspannen op de behandeltafel ligt en ogenschijnlijk niets hoeft te doen. In werkelijkheid is jouw lijf hard aan het werk met ontspannen, herstellen van weefsels, afvoeren van afvalstoffen en dergtelijke. Het is een prettige behandeling gericht op ontspanning van ons zenuwstelsel en bindweefsel, met als resultaat het versterking van ons immuunsysteem en het zelfhelendvermogen van ons lichaam.

CranioSacraal is voortgekomen uit de craniale osteopathie. Het is ontstaan in de jaren vijftig van de vorige eeuw en heeft zich ontwikkeld tot een behandelsysteem met uitstekende preventieve en herstellende resultaten. Binnen CranioSacraal bestaan meerdere stromingen. Ik werk met name met CranioSacraal Biodynamics met name met intentie en bewustwording werkt en er heel weinig beweging nodig is.

Het grootste effect van dit werk is de enorme rust en helderheid die zal ontstaan waardoor er ruimte komt in jouw lichaam, waar het eerst beklemd is geweest en onder druk heeft gestaan. Die druk is ontstaan door stress, het altijd maar weer moeten en de onaangename dingen die je in je leven hebt meegemaakt, zoals een hartoperatie of een stroke. Door middel van uiterst zachte aanraking slagen we er in de daardoor ontstane blokkades in je lichaam te vinden en op te lossen zodat alle vloeistoffen, zenuwimpulsen, meridiaanstromen en alle andere functies in het lichaam weer maximaal kunnen werken.

Zo kunnen schedelbotjes, wervels, bekken en heiligbeen hun juiste plaats terugvinden en bewegen zoals de bedoeling is, zodat de hersenen en ruggenmerg weer optimaal leiding kunnen geven aan de rest van het lichaam. Het bindweefsel (fascia) dat alles in ons lijf bij elkaar houdt en alles met alles verbindt kan ontspannen en weer vrij bewegen.

Wanneer psychische of emotionele problemen de werking van je lichaam, je denken of voelen negatief beÔnvloeden kunnen we dit opmerken, eventueel bespreken en samen met jou een oplossing voor deze klachten vinden. Ook levensomstandigheden, lichaamshouding, voeding en gewoonten zijn mogelijke oorzaken van lichamelijke klachten en spanningen waar we met CranioSacraal aan kunnen werken. En iedereen die een hartoperatie heeft ondergaan of een stroke heeft gehad zit lichamelijk, op celniveau, en emotioneel vol spanning.

Omdat CranioSacraal helpt de lichaamsfuncties weer te herstellen kunnen erg veel klachten met succes worden behandeld.

Als je meer informatie wenst over CranioSacraal klikt dan op de knop hieronder.


 

Vaak lijkt CranioSacraal een wonder,
maar het wonder zijn wij zelf,
omdat we met de juiste hulp
ons zelf kunnen herstellen
of zelfs genezen.