Anti-Stress Behandelingen


Chronische stress is een van de belangrijkste oorzaken van ziekte in onze westerse maatschappij. Alhoewel stress een normaal natuurlijk verschijnsel is waarmee je jouw leven kunt redden, is chronische stress een toestand die slopend is voor lichaam en geest. Tijdelijk een beetje spanning hebben we vaak nodig om goed te presteren, zoals bij sporters en acteurs. Het maakt je scherp en alert.

Maar chronische stress, dat wil zeggen dat het over een lange periode jouw leven beheerst, sloopt jouw lijf en maakt je suf en onopleddend. De meeste belangrijke lichaamsfuncties kunnen door de stresshormonen die door je lijf gieren niet meer goed of zelfs helemaal niet meer worden uitgevoerd. Je pleegt roofbouw op je lichaam. Je spijsvertering functioneert niet goed meer, je darmen kunnen voedingsstoffen niet goed meer opnemen waardoor de cellen verhongeren, ook al eet je nog zo gezond. Maar die cellen kunnen hun afvalstoffen ook niet meer kwijt aan de bloedsomloop en het lymfestelsel, zodat zij vervuilen. Je immuunsysteem wordt door de stresshormonen op nonactief gezet, zodat er geen onderhoud meer aan je lichaam kan plaatsvinden. Wondjes genezen slecht en versleten cellen worden niet meer vervangen. Je herstelt slecht van ziekte, verwondingen en operaties.

Vaak zijn ziekte, verwondingen en operaties oorzaak van chronische stress in ons lijf. Veel stress wordt veroorzaakt door ons denken, de angst voor de toekomst, angst niet goed te herstellen, angst werk te verliezen, angst voor geldgebrek. Maar verwondingen en operaties kunnen ook op lichamelijk niveau voor stress zorgen, op celniveau. Bij een hartoperatie worden je ribben voorzichtig, maar met kracht uit elkaar gedrukt. Die kracht zit dan in je lichaam, met name op plaatsen waar je ribben hechten aan je wervelkolom en het borstbeen. En dat blokkeert de doorstroming van energie veroorzaakt pijn. Als je een klap op je hoofd krijg komt erg energie je hoofd binnen die ruimte inneemt en het vrij stromen van energie blokkeert. Het is dus van groot belang deze energie af te voeren. Helaas heb ik ervaren dat artsen het belang hiervan over het algemeen nog niet inzien en dit niet in revalidatieprogramma's is opgenomen. Dankzij mijn ervaring met een openhartoperatie en een hersenbloeding heb ik ervaren wat je dan nodig hebt en heb ik hier oplossingen voor gevonden en ontwikkeld.

Stressrelease is een behandelmethode waarmee je zelf, thuis lichamelijke en emotionele spanningen los kunt laten door je lichaam in trilling te brengen. Ook trauma's kunnen, bij voorjeur onder begeleiding, door het trillen oplossen omdat traumaa's ook in cellen en bindweefsel zijn vastgelegd.
CranioSacraal is een zeer zachte, aangename en doeltreffende manier om stress en chronische stress te behandelen. Tijdens een behandeling kom je volledig tot rust en kan je lichaam doen wat nodig is om te herstellen en ben je zo ontspannen dat je de oorzaak van de stress kunt verwerken.
PSYCH-K helpt je om onbewuste, onderbewuste en beperkende gedachten en overtuigingen te vervangen door bekrachtigende overtuigingen, waardoor je leven een andere wending kan nemen en je gezondheid kan verbeteren.